29.12.2016 8:51

2,5 μήνες αξιολογούν το νέο διοικητή του «Σκυλιτσείου»

ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

«Λαγό» έβγαλε η χθεσινή επισήμανση του «π» για τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη καθηκόντων της Ελ. Βουτιέρου ως προσωρινής διοικήτριας του «Σκυλιτσείου». Στελέχη από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Χίου αποκάλυψαν την ύπαρξη προ μηνών προκήρυξης για την κάλυψη της θέσης του διοικητή του Νοσοκομείου Χίου, την οποία κανείς στο νησί δεν πήρε μυρωδιά.

Πράγματι, η θέση, μαζί με άλλες διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε νοσοκομεία της χώρας προκηρύχθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίστηκε η 14η Οκτωβρίου και από τότε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Βάση της προκήρυξης από το δικαίωμα υποβολής αίτησης εξαιρούνταν όποιος εργάζεται ή υπηρετεί στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο για το οποίο προκηρύσσεται η θέση. Δεν υπήρχε όμως περιορισμός εντοπιότητας, όπως κατά το παρελθόν.

Οι αιτήσεις κατατέθηκαν στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια και εκείνη με τη σειρά της τις διαβίβασε στην Επιτροπή Αξιολόγησης του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με την προκήρυξη εκείνη θα αξιολογήσει τα στοιχεία των φακέλων των υποψηφίων και ακολούθως προσκαλεί σε συνέντευξη τους υποψηφίους οι οποίοι, κατά την κρίση της, συγκεντρώνουν τα περισσότερα προσόντα. Στη συνέχεια καταρτίζει τον τελικό κατάλογο αξιολόγησης ο οποίος περιλαμβάνει κατ’ αύξουσα σειρά, διπλάσιο αριθμό επιλεγέντων από τον αριθμό των υφισταμένων προς πλήρωση θέσεων.

«Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε σε ερώτηση του «π» χθες το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, προσδιορίζοντας την έκδοση της απόφασης στα μέσα Ιανουαρίου. Σχεδόν 3,5 μήνες από την υποβολή των αιτήσεων!

Αξιομνημόνευτο πάντως είναι ότι για τη διαδικασία, η οποία μπορεί να ενδιέφερε και Χιώτες, δεν υπήρξε ευρεία ενημέρωση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ