30.1.2015 12:20

200.000 για τα Κέντρα Πρόληψης

ΖΗΤΑ Ο ΣΤΡ. ΚΟΡΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Τα προβλήματα των κέντρων Πρόληψης Χίου και Σάμου και κυρίως η υποχρηματοδότηση τους, ζητά ο Στρ. Κόρακας, να συζητηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προτείνοντας παράλληλα την ένταξη στο προϋπολογισμό της Περιφέρειας 200.000 ευρώ για τη λειτουργία τους.

   "Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμιά λύση στο γνωστό οικονομικό πρόβλημα των Κέντρων Πρόληψης Χίου- Σάμου, το αποτέλεσμα είναι  η οικονομική κατάσταση των Κ.Π. Χίου και Σάμου να είναι πολύ κακή, με εργαζόμενους απλήρωτους επί 5 μήνες και τα χρέη στο δημόσιο (ΙΚΑ - ΔΟΥ) πιεστικά.

Ταυτόχρονα, παρόλο που πλέον έχει εκλείψει το ζήτημα της μη υπογραφής των διμερών συμβάσεων μεταξύ Κέντρων Πρόληψης κι ΟΚΑΝΑ, που ο ΟΚΑΝΑ και τα αρμόδια υπουργεία Υγείας κι Εσωτερικών  προσχηματικά επικαλούνταν ώστε να μην καταβάλουν χρήματα στα Κέντρα Πρόληψης, συνεχίζουν την ίδια τακτική και τώρα που οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί.

Επειδή όπως έχουμε επανειλημμένα επισημάνει τα Κέντρα Πρόληψης επιτελούν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη του πληθυσμού στην περίοδο της κοινωνικής κι οικονομικής κρίσης που διανύουμε, ζητούμε  η Περιφέρεια να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν γι’ αυτήν ως μέλος των Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών των Κέντρων Πρόληψης, τροποποιώντας τον Προϋπολογισμό της και καταβάλλοντας ανά 3μηνο 12.500 ευρώ σε κάθε Κέντρο Πρόληψης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Ως εκ τούτου ζητούμε την συζήτηση προ ή εντός ημερησίας διάταξης της προσεχούς συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου του θέματος", αναφέρει στην επιστολή του, ο επικεφαλής της Λιακής Συσπείρωσης.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ