30.8.2016 10:24

2.000 μετανάστες στο κέντρο της πόλης [BINTEO]

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Την αύξηση του αριθμού των ιδιωτικών φυλάκων σε Σούδα και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ως αντίμετρο στις συνεχείς διαρρήξεις στο κέντρο της πόλης μελετά η Δημοτική Αρχή, αντιλαμβανόμενη και η ίδια ότι το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών για τον συνωστισμό των μεταναστών στο κέντρο  ανήκει σε εκείνη.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Καραμανή ο Δήμος έχει ζητήσει από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ τον πολλαπλασιασμό των ιδιωτικών φυλάκων που απασχολούνται στις δομές φιλοξενίας της πόλης καθώς και τη μόνιμη παρουσία αστυνομικών που θα έχουν την αρμοδιότητα σύλληψης αλλοδαπών ακόμα και επ’ αυτοφώρω.

Προς το παρόν μένουν στο κέντρο

Ερωτώμενος για το αν υπάρχει σχεδιασμός για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών από το κέντρο σε άλλη περιοχή εκτός πόλης ο κ. Καραμανής επεσήμανε ότι εκκρεμεί η περιβαλλοντική μελέτη για την καταλληλότητα του πρώην σκουπιδότοπου της πόλης ώστε να μεταφερθούν εκεί μετανάστες και πρόσφυγες.

«Αυτό το θέμα της μετεγκατάστασης προφανώς δεν αφορά μόνο τον Δήμο ή μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα πρέπει να γίνει μία συνεδρίαση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να αποφασιστεί τι θα γίνει με τους υπεράριθμους πρόσφυγες», ανέφερε ο κ. Καραμανής.

Μέχρι τότε περί τους 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες θα συνεχίζουν να περιφέρονται στην πόλη τεστάροντας τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας.  Σημαντική λεπτομέρεια; Σε ένα μήνα έρχονται τα πρωτοβρόχια. Αν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί λύση τότε ας προετοιμαστούμε να δούμε πάλι σκηνές αντίστοιχες του φθινοπώρου του 2015. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ