10.10.2016 15:12

1η διακρατική κινητικότητα στη Χίο με τη συμμετοχή εκπροσώπων 6 χωρών

ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΡΟΣΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Η πρώτη διακρατική κινητικότητα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο  « For an Active citizenship, inclusion and Development: AID refugee and immigrants» πραγματοποιήθηκε στο νησί μας με εταίρο το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου.

Επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό Βροντάδου

 Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρο, Ρουμανία, Σουηδία και Γερμανία, οι οποίοι  επισκέφθηκαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου  και υλοποίησαν δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος. Αυτές περιελάμβαναν επίδειξη και διδασκαλία του ομαδικού αθλήματος Korfbal, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στη χώρα μας. Μάλιστα ο υπεύθυνος συντονιστής του προγράμματος από την Ισπανία  δώρισε  στο 1ο Δημοτικό Βροντάδου απαραίτητο εξοπλισμό για την υλοποίηση του αθλήματος από εκπαιδευτικούς και παιδιά. Ακόμη πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς με θέμα τον προγραμματισμό και την υλοποίηση δράσεων στα πλαίσια του προγράμματος. Έγινε ανταλλαγή εμπειριών , καταγραφή των αναγκών και κατανομή του έργου.

Ενημερωτική εκδήλωση για τη ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση

Επίσης την περασμένη Παρασκευή  πραγματοποιήθηκε  ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «την ένταξη των παιδιών των μεταναστών και των προσφύγων στα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών που συμμετείχαν». Η εκδήλωση ήταν ανοικτή σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, η ανταπόκριση όμως δεν ήταν μεγάλη.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρ. Κελεπερτζή για την παρουσία του στην ενημερωτική συνάντηση καθώς και στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Αρ. Καλάργαλη για την ηθική υποστήριξη που παρείχε.

Τέλος όπως σημειώνουν στο σχετικό δελτίο τύπου ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου  Δροσιάς στη Λάρνακα της Κύπρου   Αγγέλας Καιμακλιώτη, η οποία αναφέρθηκε με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο  τις εμπειρίες  που είχε ως παιδί προσφυγόπουλο στην Κύπρο κατά της διάρκειας της εισβολής των Τούρκων στο νησί το 1974. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ