22.5.2015 15:04

16 + 84 «αγκάθια» στο δασικό - αγροτικό δίκτυο

ΔΡΟΜΟΙ ΚΟΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟΙ ΧΡΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΠΡΙΝ ΚΑΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

Ούτε τα πυροσβεστικά οχήματα δεν θα μπορούν να περάσουν σε ώρα ανάγκης από το κατεστραμμένο από τις ισχυρές φετινές βροχοπτώσεις δασικό και αγροτικό δίκτυο. Ήδη οι κάτοικοι των χωριών παρακολουθούν με έκδηλη ανησυχία την αδυναμία των φορέων, κατά κύριο λόγο του Δήμου, να προχωρήσουν εγκαίρως στα απαραίτητα έργα συντήρησης, η ανάγκη πια γίνεται όμως επιτακτική έπειτα από έγγραφο που απέστειλε η Πυροσβεστική Υπηρεσία εντοπίζοντας τα 100 προβληματικά σημεία του αγροτικού και δασικού δικτύου, από τα οποία τα 16 έχουν την επισήμανση «δρόμος κομμένος» ή «απροσπέλαστος».

Η επιλογή της αυτεπιστασίας και της συντήρησης των δρόμων με ίδια μέσα πρακτικά πάσχει και ο κίνδυνος να αναζητηθούν ευθύνες για τυχόν αδυναμία προσπελασιμότητας ακόμα και των πυροσβεστικών οχημάτων γίνεται μεγάλος.

«Από την αρχή καλοπροαίρετα είχαμε επισημάνει ότι δεν είναι τώρα η εποχή για εκπόνηση μελετών αμφιβόλου απόδοσης μέσω του Τεχνικού Προγράμματος. Είναι επιβεβλημένες οι τροποποιήσεις για να απαντηθούν τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στο οδικό δίκτυο, μέσω μικρών εργολαβιών», επισημαίνει ο πρώην δήμαρχος, Πολ. Λαμπρινούδης.

«Όταν οι πόροι δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη, είναι τραγικό λάθος εσύ να σχεδιάζεις μακρόπνοα», συμπληρώνει, καλώντας τη δημοτική αρχή έγκαιρα να αλλάξει στάση και να ακολουθήσει τις συστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ