22.2.2024 8:52

12 χρόνια Politischios και συνεχίζουμε

Ήταν 22 Φεβρουαρίου του 2012, όταν το Politischios.gr συστήθηκε για πρώτη φορά στο χιακό κοινό, αποτελώντας την πρώτη σοβαρή προσπάθεια στην τοπική δημοσιογραφική σκηνή, για έγκαιρη, έγκυρη και άμεση ενημέρωση των πολιτών που μέχρι τότε, πληροφορούνταν για τα εντός κι εκτός Χίου από τα καθημερινά φύλλα των εφημερίδων.

Οι εποχές από τότε άλλαξαν πολύ. Η παρουσία του Politischios.gr στην τοπική δημοσιογραφική σκηνή άλλαξε τον μέχρι τότε τρόπο ενημέρωσης, ωθώντας και τα υπόλοιπα ΜΜΕ της Χίου σε μία συνολική αναβάθμιση της διαδικτυακής τους παρουσίας.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για όσους επιλέγουν να υπηρετήσουν συνειδητά την ηλεκτρονική δημοσιογραφία.

Το #Politischios δεν αρκέστηκε στην επιτυχία της πρώτης θέσης.

Εξελίχθηκε, άλλαξε, προσαρμόστηκε, έδειξε τον δρόμο και τελικά καθιερώθηκε ως ένα πλήρως αυτόνομο μέσο ενημέρωσης, το οποίο είναι ικανό να ενώσει τους Χιώτες εντός και εκτός συνόρων.

Σε αυτή τη 12χρονη προσπάθεια, ο καθένας και η καθεμία μας, υπηρέτησε το Politischios.gr με σοβαρότητα, συνέπεια και πάθος για πρόοδο και συνεχή αλλαγή.

Έτσι το Politischios, μέσα από συμπράξεις και συνεργασίες κατάφερε σημαντικά επιτεύγματα, πολλά από τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες ενός τοπικού Μ.Μ.Ε..

12 χρόνια μετά, είμαστε υπερήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει, είμαστε ικανοποιημένοι που παρά τα μεγάλα μας λάθη, καταφέραμε με τη βοήθεια και την υποστήριξη όλων σας να τα κατανοήσουμε και να τα διορθώσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

12 χρόνια μετά, ένα μικρό ειδησεογραφικό site:

  • Κατάφερε να γίνει εστία προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων
  • Κατάφερε να ανοίξει δρόμους εισάγοντας νέες τεχνολογικές μεθόδους μετάδοσης της είδησης.
  • Κατάφερε από ένα μέσο που είχε στη διάθεσή του μόλις μία φωτογραφική μηχανή να γίνει ένα μέσο με πλήρη τεχνολογική επάρκεια, ψηφιακά στούντιο και ικανό να εκπέμψει είδηση σε ζωντανό χρόνο από οπουδήποτε και οποτεδήποτε χρειαστεί.
  • Κατάφερε να έχει τη μοναδική ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή στη Χίο με αφιλτράριστη ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, επενδύοντας στην διάδραση με τους τηλεθεατές.
  • Και τελικά κατάφερε να επιστρέψει στις ρίζες του ονόματός του και να εξυπηρετήσει τον τίτλο του.

Γιατί ο «Πολίτης», υπάρχει και δημιουργεί για τον πολίτη της Χίου.

Γιατί ο «Πολίτης» είσαι εσύ.

Σας ευχαριστούμε…

Σημείωση: Για την ιστορία και μόνο το πρωί της Πέμπτης στο Politischios.gr αναρτήθηκε το άρθρο με αριθμό 80.001

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ