5.11.2013 10:58

1070 καμμένα στρέμματα ο απολογισμός της φετινής αντιπυρικής περιόδου (ΗΧΟΣ)

Έληξε την 31102013 η φετινή αντιπυρική περίοδος με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα στο Νομό Χίου αφού αν εξαιρέσουμε την πυρκαγιά της 257 στο Πιτυός τα καμἐνα στρέμματα είναι τα λιγότερα που είχαμε από κάθε άλλη αντιπυρική χρονιά από το έτος  ανάληψης της δασοπυρόσβεσης από το Πυρκό Σώμα (1998). Η πυρκαγιά του Πιτυούς της 257 παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (δυνατός άνεμος, πολύ υψηλή θερμοκρασία, χαμηλή σχ.υγρασία, καιόμενη έκταση: δάσος,  καθυστερημένη ειδοποίηση λόγω αδυναμίας επικοινωνίας με κινητό λόγω έλλειψη σήματος στη περιοχή), η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων έδωσε τον έλεγχο αυτής λίγες ώρες αργότερα, ενώ τα καμμένα στρέμματα  σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σύστημα EFFIS (http://forest.jrc.ec.europa.eu/effis/applications/current-situation/) ήταν μόνο 1070 (107 ha).

Αξίζει να σημειωθεί  ο μηδενικός αριθμός πυρκαγιών στα νησιἀ Οινούσσαι και Ψαρά. 

Σημειώνουμε και εξάρουμε τη συμβολή στην πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών:

1. Της Ιεράς Μητρόπολης Χίου με τη συνεχή παρουσία του π.Γεώργιου Κωνσταντίνου 

2. Την οργανωμένη επέμβαση και εκπαιδευμένη αντιμετώπιση της 96 ΑΔΤΕ υπό τις προσταγές του Στρατιωτικού Διοικητή Ταξιάρχου Δημόκριτου Ζερβάκη.

3. Την αποτελεσματική  συμβολή της Πολιτικής Προστασίας του Δ.Χίου υπό την καθοδήγηση της Αντιδημάρχου Α.Θλιβίτου  και της Πολιτικής Προστασίας της Περκής Ενότητας Χίου

4.  Την ῾῾επαγγελματική῾῾  επέμβαση των Εθελοντικών Ομάδων ενταγμένων στην Γ.Γ.Π.Π. Δηλαδή  της ῾Ὁμάδας Ο῾῾, της ῾Ὁμάδας Ι῾῾, της Ὁμάδας Αγιασμάτων῾῾, της ῾῾Ομάδας  Κ.Περρίκος Καλλιμασιάς῾῾, της ῾Ὁμάδας Α΄- Αγ.Γεωργίου Συκούση῾῾, της ῾῾ΛΕΦΕΔ῾῾ , της ῾Ὁμάδας Ωρα για Δράση Καλαμωτής῾῾, της ῾Ὁμάδας Πυργίου῾῾, της ῾Ὁμάδας Μεστών῾῾ της ῾Ὁμάδας Θολοποταμίου῾῾ , του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου, της εθελοντικής ομάδας Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ. και της ῾Ὁμάδας Θυμιανών῾῾.

5. Της Αστυνομικής Δνσης Χίου

6. Του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου

7. Της Δνσης Δασών Χίου

8. Την πραγματική βοήθεια των τοπικών ΜΜΕ  με την συνεχή προβολή  μηνυμάτων  αποτροπής πυρκαγιων. 

9. Τον κάθε ανώνυμο ή επώνυμο πολίτη ή ομάδα που με τις κατάλληλες ενέργειές του (π.χ. έγκαιρη ειδοποίηση) συνέβαλε στην επιτυχή φετινή χρονιά.  

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΑΚ. ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ ΣΤΟΝ "Π"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ