28.7.2014 11:33

10 ειδικότητες με προτεραιότητα σε διακοσμητές και αισθητικούς στις Σ.Ε.Κ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ

Δέκα συνολικά ειδικότητες προτείνει να λειτουργήσουν στις Σχολές επαγγελματικής κατάρτισης του Δήμου Χίου για την σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγο διάστημα, η   Ένωση τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου προτείνοντας παράλληλα και στέγαση των ΣΕΚ στο κτίριο της οδού Μιχάλων, όπου υπάρχουν ήδη τα εργαστήρια.
Αναλυτικά η Ένωση προτείνει στον υφυπουργό:

  Στέγαση των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.) στο κτίριο της οδού Μιχάλων 5 όπου στεγάζεται σήμερα το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο (1ο ΕΠΑ.Λ.) Χίου και το Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Χίου καθώς και η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ.) Χίου η οποία από το σχολικό έτος 2014-2015 καταργείται. Βασικοί λόγοι της στέγασης στο συγκεκριμένο κτίριο αποτελούν η ύπαρξη του Ε.Κ. Χίου που δεν θα απαιτεί έξοδα μετακίνησης αλλά και το ωράριο λειτουργίας των Σ.Ε.Κ. που θα είναι το απογευματινό οπότε δεν θα συγκρούεται με το ωράριο των υπόλοιπων σχολείων.
 
   Τη δυνητική λειτουργία των παρακάτω ειδικοτήτων: 
1. Τεχνίτης Μηχανικός Γεωργικών Μηχανημάτων
2. Τεχνίτης Ηλεκτρολόγος Αυτοκινήτων Οχημάτων
3. Τεχνίτης Φανοποιός και Βαφής Οχημάτων
4. Τεχνίτης Μηχανικός αυτοκινήτων μοτοσυκλετών
5. Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων
6. Τεχνίτης Υδραυλικών και Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων
7. Τεχνίτης Εργαλειομηχανών CNC
8. Τεχνίτης Διακοσμητικών Εφαρμογών
9. Τεχνίτης Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ
10. Τεχνίτης Κομμωτικής Τέχνης (Υπάρχει ο χώρος και θα είναι εύκολο να δημιουργηθεί αφού έχει καταργηθεί η ειδικότητα της Νοσηλευτικής)

Θεωρείται απαραίτητη από τις παραπάνω προτεινόμενες ειδικότητες η πρόταξη των ειδικοτήτων: 1. Διακοσμητικών Εφαρμογών και 2. Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ