14.12.2017 18:14

Ο … μουσειακός τρόπος παραγωγής ψωμιού στο Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς

Η καθοριστική συμβολή του Δήμου έδωσε για φέτος τη δυνατότητα στο Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς, έπειτα από 22 χρόνια λειτουργίας, να παραμείνει εφέτος ανοιχτό όλο το χρόνο.

Την καλοκαιρινή περίοδο, κατά το πρωινό και απογευματινό ωράριο, δέχτηκε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και εκτός Ελλάδας, οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι από αυτό που συνάντησαν κατεβαίνοντας στο «υπόγειο» του Γυμνασίου.

Από τον Οκτώβρη υλοποιεί ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Από το σιτάρι στο ψωμί». Βασικός του στόχος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν  τον  τρόπο  καλλιέργειας του σιταριού  και  τον τρόπο ζυμώματος και ψησίματος του ψωμιού κατά την προβιομηχανική περίοδο, μέσα από τα εκθέματα του μουσείου. Μέχρι το Δεκέμβρη υπολογίζεται ότι πάνω από 15 σχολεία και πάνω από 700 παιδιά θα έχουν πάρει μέρος στο πρόγραμμα. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ