14.9.2018 16:09

Λιάζεται ο «Γλυκάζων» πριν εμφυαλωθεί στο μπουκάλι

Περίοδος τρύγου και η «Αριούσιος» μας χαρίζει μια μοναδική εικόνα. Στο αλώνι μπροστά από το οινοποιείο στον Εγρηγόρο λιάζονται ήδη μεγάλες ποσότητες σταφυλιού από την τοπική ποικιλία του χιώτικου κρασερού.

«Θα τα δει ο ήλιος για περίπου 10 ημέρες κι έτσι θα ανέβουν με φυσικό τρόπο τα ζάκχαρα, για να γίνει στη συνέχεια με τον παραδοσιακό τρόπο των παππούδων μας ο Γλυκάζων, το γνωστότερο ως κουρουνιώτικο κρασί», εξηγεί η υπεύθυνη επικοινωνίας της «Αριούσιος», Άννα Λαγού.

«Με τη μέθοδο αυτή επιχειρούμε να κλείσουμε μέσα στο μπουκάλι τον ήλιο και το δροσερό αεράκι του Αιγαίου», καταλήγει η κ. Λαγού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ