Περίοδος τρύγου και η «Αριούσιος» μας χαρίζει μια μοναδική εικόνα. Στο αλώνι μπροστά από το οινοποιείο στον Εγρηγόρο λιάζονται ήδη μεγάλες ποσότητες σταφυλιού από την τοπική ποικιλία του χιώτικου κρασερού.
«Θα τα δει ο ήλιος για περίπου 10 ημέρες κι έτσι θα ανέβουν με φυσικό τρόπο τα ζάκχαρα, για να γίνει στη συνέχεια με τον παραδοσιακό τρόπο των παππούδων μας ο Γλυκάζων, το γνωστότερο ως κουρουνιώτικο κρασί», εξηγεί η υπεύθυνη επικοινωνίας της «Αριούσιος», Άννα Λαγού.
«Με τη μέθοδο αυτή επιχειρούμε να κλείσουμε μέσα στο μπουκάλι τον ήλιο και το δροσερό αεράκι του Αιγαίου», καταλήγει η κ. Λαγού.
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.
Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.