Γαστρονομία / Διασκέδαση

14.09.2018 // 16:09

Λιάζεται ο «Γλυκάζων» πριν εμφυαλωθεί στο μπουκάλι

Περίοδος τρύγου και η «Αριούσιος» μας χαρίζει μια μοναδική εικόνα. Στο αλώνι μπροστά από το οινοποιείο στον Εγρηγόρο λιάζονται ήδη μεγάλες ποσότητες σταφυλιού από την τοπική ποικιλία του χιώτικου κρασερού. «Θα τα δει ο ήλιος για περίπου 10 ημέρες κι έτσι θα ανέβουν με φυσικό τρόπο τα ζάκχαρα, για να γίνει στη συνέχεια με τον παραδοσιακό τρόπο των παππούδων μας ο Γλυκάζων, το γ ...

Πρωτιά για το Κυπριακό παγωτό με μαστίχα Χίου

04.09.2018 // 17:53
Με το Great Taste Award τιμήθηκε η κυπριακή εταιρεία παγωτών Ε. Πυργά η οποία βραβεύθηκε για το παγωτό με Μαστίχα Χίου. Συγκεκριμένα για την παρασκευή του χρησιμοποιήθηκε μαστίχα και μαστιχέλαιο από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου χωρίς πρόσθετα αρώματα και χρώματα.

Βραβεύονται τα μαθήματα μαγειρικής του Ηλία Σιώλη στον Εγρηγόρο

03.09.2018 // 11:38
«Αγαθά κόποις κτώνται» λέει το ρητό… Για να φτάσεις στη στιγμή που οι κόποι σου θα ανταμειφτούν, πρέπει πρώτα να ρισκάρεις, να προσπαθήσεις, να αγωνιστείς και το βασικότερο; Να έχεις πίστη και να είσαι αφοσιωμένος στο εγχείρημα σου. Ο Ηλίας Σιώλης δεν μετράει πάνω από έναν χρόν ...

«Kiss the Earth»: 365 μέρες ήταν αρκετές για να μας αποδείξει ότι ήρθε για να μείνει

01.08.2018 // 13:30
Συνεργασίες, εξαγωγές, διαγωνισμοί, TEDx, φουτουκοβούτυρο και τόσα ακόμη έγιναν μέσα σε έναν χρόνο για τη χιώτικη εταιρεία Έναν χρόνο πριν η Kiss the Earth μας συστήθηκε, μέσα από το φυστικοβούτυρο της, που ο Κώστας Πλακωτάρης πάντα παρέα με τη σύζυγο του έφτιαξαν στον… πάγκο της κουζί ...

Στις 9 Αυγούστου η συναυλία του Γ. Πάριου στο Δημοτικό Στάδιο

01.08.2018 // 12:00
Έπρεπε να περάσει από 40 κύματα το θέμα περί συναυλιών και ονομάτων που θα ερχόταν στο νησί μας, αλλά στο κάτω-  κάτω της γραφής… κάλλιο αργά παρά ποτέ. Και Αρβανιτάκη ήρθε και Πάριος έρχεται τη Πέμπτη 9 Αυγούστου στις 21:30 στο Δημοτικό Στάδιο Χίου. ...

Τα γενέθλια του Pura Vida, οι επίσημοι «προσκεκλημένοι» του και… ο εξωτικός αέρας

30.07.2018 // 15:15
Πριν 4 χρόνια άνοιξε ένας κύκλος που όπως όλα δείχνουν θα κάνει καιρό να ολοκληρωθεί. Ένα παραλιακό μαγαζί που τόλμησε την αλλαγή, που πήγε κόντρα στα χιώτικα πρότυπα, που έγινε στέκι και πάνω από όλα αγαπήθηκε. Αγαπήθηκε γιατί αγάπησε… Αγάπησε τον συνάνθρωπο, που δεν στάθηκε τόσο τυχερός στη ...

«Τα χερίσια της Σμαράγδας» μας καλωσορίζουν στο χώρο του μαγειρευτού φαγητού

30.07.2018 // 10:50
Τα «χερίσια της Σμαράγδας» τα γνωρίσαμε, τα αγαπήσαμε και τα καθιερώσαμε στο καθημερινό τραπέζι μας. Μόλις λίγες μέρες τώρα το κατάστημα με τα χειροποίητα ζυμαρικά επεκτάθηκε, κατά κάποιον τρόπο,  στο χώρο της άμεσης εστίασης, αφού καθημερινά παρασκευάζονται τρία με τέσσερα φαγητ ...

Κάθε «μπουκιά- μπουκιά» και μια ξεχωριστή απόλαυση

27.07.2018 // 15:41
Γεννημένος στη μυροβόλο Χίο… Την έζησε μέχρι τα μισά της παιδικής του ηλικίας, όταν έφυγε με την οικογένεια του για το μακρινό Καναδά. Μία χώρα που αγάπησε, γιατί «του στάθηκε», μα με τίποτα δεν μπορούσε να πάρει τη θέση του νησιού του. Από τον Καναδά στο Κοντάρι Ο Ξενοφών Π ...

Άμπρα κατάμπρα «Remezzo» γίνε… «Overproof»

30.06.2018 // 11:14
Όταν έγιναν ομάδα, με αφορμή έναν διαγωνισμό bartending  πέρσι, δεν γνώριζε κανείς από τους δύο τι επρόκειτο να συμβεί… Ο Γιάννης και ο Χρήστος, Χιώτες στην ψυχή κυρίως και χρόνια ενασχολούμενοι με τον χώρο των bar και των cocktail, ανασταίνουν το άλλοτε μεγαλειώδες «Remezzo» ...

Ο «Μάκελος» ξαναγράφει τη (γευστική) ιστορία του Πιτυούς

29.06.2018 // 22:12
Ένα διαφορετικό συνδυασμό, γεύσεων από κουζίνα και ιστορία, επιχειρεί να προσφέρει από το Σάββατο ο ανανεωμένος «Μάκελος» στο Πιτυός. «Πολλοί ρωτούν γιατί δεν ανανεώνουμε το όνομα. Η Ιστορία όμως απαγορεύει τις εκπτώσεις. Είναι δεσμευτική, ειδικά αν έχει αφήσει έντονο το στίγμα ...

Πηγή ζωής το Yoso Beach Bar για την ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Χίου

29.06.2018 // 12:46
Ανέκαθεν οι παραλίες  Γιόσωνας και του Ναγός αποτελούσαν μία από τις πρώτες επιλογές για κολύμπι στα Βορειόχωρα. Όχι πως οι άλλες ήταν ή είναι λιγότερο όμορφες, όμως οι συγκεκριμένες ήταν τα «στολίδια» της Βορειοανατολικής Χίου. Ανοργάνωτες, όμως μαγευτικές… Από καπετάνιος ...

Το οικολογικό αποτύπωμα του «Pura Vida»

28.06.2018 // 10:47
Σταδιακή …  έξωση στο πλαστικό και στο χαρτί, οι καταναλώσεις των οποίων για ένα σύγχρονο bar είναι μεγάλες, επιχειρεί να κάνει το Pura Vida, στέλνοντας στους  θαμώνες του το δικό του σήμα μικρής συμβολής στην αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος. Τα καλαμάκια από σιτάρι, οι ...

Τα Ωραία του καλοκαιριού

26.06.2018 // 15:35
  Καλοκαίρι στο νησί σημαίνει ήλιος, θάλασσα και φίλοι γύρω από ένα στρωμένο ,με όλα τα καλά της φύσης, τραπέζι. Γιατί η φύση, τώρα, βρίσκεται στα καλύτερα της. Φοράει τα πιο λαμπερά και φανταχτερά ρούχα της. Ντομάτες που καθρεπτίζουν στο φως του ήλιου, μελιτζάνες και κολοκύθια πιο νόστιμα α ...

Γευστικές ιδέες για ένα θρεπτικό πρωινό & ένα νόστιμο δεκατιανό σνακ

18.06.2018 // 14:49
Πόσες φορές  έχουμε ακούσει ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας; Η έλλειψη ενέργειας στη διάρκεια της ημέρας και ειδικά εν ώρα εργασίας είναι συχνό φαινόμενο για όσους παραμελούν το πρωινό τους και δεν φροντίζουν να καταναλώσουν ένα θρεπτικό σνακ κατά τη διάρκεια της μέρα ...

Ανοίγει το εργαστήρι του ο Ι. Αμύγδαλος και μας καλωσορίζει στον μαγικό κόσμο της Fresh Chios Beer

06.06.2018 // 11:05
Μια ιδιαίτερη γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι λάτρεις του ζύθου σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στη δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου. Το εργαστήριο της Chios Beer θα είναι ανοιχτό και θα περιμένει τους ενδιαφερό ...