Γαστρονομία / Διασκέδαση

30.06.2018 // 11:14

Άμπρα κατάμπρα «Remezzo» γίνε… «Overproof»

Όταν έγιναν ομάδα, με αφορμή έναν διαγωνισμό bartending  πέρσι, δεν γνώριζε κανείς από τους δύο τι επρόκειτο να συμβεί… Ο Γιάννης και ο Χρήστος, Χιώτες στην ψυχή κυρίως και χρόνια ενασχολούμενοι με τον χώρο των bar και των cocktail, ανασταίνουν το άλλοτε μεγαλειώδες «Remezzo» μεταμορφώνοντας το σε «OVERPROOF», με την ελπίδα να βάλλουν και εκείνοι με τη σειρά ...

Ο «Μάκελος» ξαναγράφει τη (γευστική) ιστορία του Πιτυούς

29.06.2018 // 22:12
Ένα διαφορετικό συνδυασμό, γεύσεων από κουζίνα και ιστορία, επιχειρεί να προσφέρει από το Σάββατο ο ανανεωμένος «Μάκελος» στο Πιτυός. «Πολλοί ρωτούν ...

Πηγή ζωής το Yoso Beach Bar για την ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Χίου

29.06.2018 // 12:46
Ανέκαθεν οι παραλίες  Γιόσωνας και του Ναγός αποτελούσαν μία από τις πρώτες επιλογές για κολύμπι στα Βορειόχωρα. Όχι πως οι άλλες ήταν ή είναι λιγότερο όμορφες, όμως οι συγκεκριμένες ήταν τα & ...

Το οικολογικό αποτύπωμα του «Pura Vida»

28.06.2018 // 10:47
Σταδιακή …  έξωση στο πλαστικό και στο χαρτί, οι καταναλώσεις των οποίων για ένα σύγχρονο bar είναι μεγάλες, επιχειρεί να κάνει το Pura Vida, στέλνοντας στους  θαμώνες του το δικό ...

Τα Ωραία του καλοκαιριού

26.06.2018 // 15:35
  Καλοκαίρι στο νησί σημαίνει ήλιος, θάλασσα και φίλοι γύρω από ένα στρωμένο ,με όλα τα καλά της φύσης, τραπέζι. Γιατί η φύση, τώρα, βρίσκεται στα καλύτερα ...

Γευστικές ιδέες για ένα θρεπτικό πρωινό & ένα νόστιμο δεκατιανό σνακ

18.06.2018 // 14:49
Πόσες φορές  έχουμε ακούσει ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας; Η έλλειψη ενέργειας στη διάρκεια της ημέρας και ειδικά εν ώρα εργασίας είναι συχνό φαινόμενο για όσους π ...

Ανοίγει το εργαστήρι του ο Ι. Αμύγδαλος και μας καλωσορίζει στον μαγικό κόσμο της Fresh Chios Beer

06.06.2018 // 11:05
Μια ιδιαίτερη γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι λάτρεις του ζύθου σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στη δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», το Σάββατο 16 και τ ...

Όλα έχουν την αξία τους: Διεθνές Βραβείο design και στην ετικέτα της «Kiss the Earth»

02.06.2018 // 15:50
Ο «Χιώτης που φίλησε τη γη», όπως τον χαρακτήρισε μία δημοσιογράφος σε πρόσφατο άρθρο της, Κώστας Πλακωτάρης, έχει επισημάνει ουκ ολίγες φορές τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην έναρξη ...

Κώστας Πλακωτάρης: Ο Χιώτης που φίλησε τη γη

24.05.2018 // 11:35
Τα παράτησε όλα και ακολούθησε το όνειρό του χωρίς να φύγει από το νησί του τη Χίο. Μα δεν γίνεται έτσι, έσπευσαν να τον συμβουλέψουν καλοπροαίρετα φίλοι και γνωστοί. Βάλε λίγη μαστίχα, λίγο μανταρ ...

«Οι μάγοι» του Oz Cocktail Bar έκαναν και πάλι το θαύμα τους… Οz Bay

23.05.2018 // 15:15
Ίσως ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη του νησιού… ο Άγιος Ισίδωρος της Συκιάδας τα τελευταία χρόνια αποτελεί μία από τις πιο «must» εικόνες της Χίου, φέρνοντας έναν κυκλαδίτικο ...

Μιλφέιγ αρωματισμένο με μαστίχα Χίου και φράουλες

23.05.2018 // 15:00
Λαχταριστό και αέρινο  ...

Λαχταριστό καλοκαιρινό μενού από τον Chef Γιάννη Στανίτσα στον Τραγανό Κάβουρα

21.05.2018 // 12:19
Μια νέα εποχή ξεκινάει στον  «Τραγανό Κάβουρα» με ολοκαίνουργιο καλοκαιρινό μενού που επιμελείται ο βραβευμένος chef Γιάννης Στανίτσας, σε εκτέλεση του chef de cuisine Γιάν ...

Ο ΠΙΝΟΚΙΟ στο PREMIERE

21.05.2018 // 11:08
Στη Χίο και τον κινηματογράφο PREMIERE  θα βρεθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου «Ο Πινόκιο» , έτοιμος να καταπλήξει με τις σκανδαλιές του μικρούς και μεγάλους. ...

Συντροφιά με την τεχνική ντεκουπάζ και το φετινό καλοκαίρι

15.05.2018 // 10:49
Με το πιο αγαπητό, στο κοινό, εργαστήριο ανοίγουν την φετινή καλοκαιρινή τους σεζόν τα εργαστήρια του Συλλόγου Άρτιον. Η τεχνική του ντεκουπάζ, ενισχυμένη με ποικίλες τεχνικές, θα συντροφεύσει και ...