20.3.2017 14:53

900.000 για βρεφονηπιακούς σταθμούς της Χίου

Ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων βρεφονηπιακών σταθμών, ΔΗΚΕΧ, ΝΠΔΔ και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Χίου καθώς και η δημιουργία βρεφονηπιακού Σταθμού στα Καμπόχωρα, έχουν εξασφαλιστεί με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου.

Τα έργα εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο» 7 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2.445.943,62 ευρώ στην επενδυτική προτεραιότητα που αφορά στις κοινωνικές υποδομές. Τα έργα που εντάχθηκαν αφορούν παρεμβάσεις σε κτιριακές υποδομές και προμήθεια εξοπλισμού σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς σε Λήμνο, Λέσβο, Σάμο, Χίο.

Αναλυτικά σε ότι αφορά τη Χίο περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων Παιδικών Σταθμών ΔΗΚΕΧ, ΝΠΔΔ και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Χίου, με προϋπολογισμό 592.060,81 ευρώ και τελικό δικαιούχο τον Δήμο Χίου.   
  • Αναβάθμιση δημοτικού κτιρίου για στέγαση Βρεφονηπιακού Σταθμού στη ΔΕ Καμποχώρων, με προϋπολογισμό 389.300 ευρώ και τελικό δικαιούχο τον Δήμο Χίου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε σχετικά: «Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, αξιοποιούμε τους συγχρηματοδοτούμενους πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου και αναβαθμίζουμε τις υποδομές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών των νησιών μας, παρέχοντας καλύτερες προϋποθέσεις μάθησης και δημιουργίας.»     

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ